Työkalut tavoitteiden saavuttamiseen

– Valmennus on monella tapaa tukenut oman ajattelutavan kehitystä ja omien vahvuuksien tunnistamista. Se oli silmiä avaava prosessi, sanoo Ilona Jyrkinen, onnellisuusjohtaja, Kasvutoimisto Kidea Oy


Vastuullinen ja rohkea johtaja uskaltaa olla avoin kehitykselle

– Oli tärkeää, että kävimme heti alussa läpi juuri minun tilannettani, laitoimme asioita järjestykseen ja sain toimenpiteitä ja rutiineja, joita käytän joka päivä ja viikko, kertoo Jarno Lumimäki, tj, Tenergia Oy, Tervolan Vesi Oy ja Tervolan Vuokratalot Oy.


Valmennus on monin tavoin näkynyt toiminnassani Valmennus on monin tavoin näkynyt toiminnassani

– Sain tukea, tehokkaita vinkkejä ja malleja sekä syvällistäkin pohdiskelun aihetta. Minulle sovitettu valmennus on monin tavoin näkynyt toiminnassani, sanoo Kalle Suurpää, Executive Vice President, SVP Neles Oyj.


Lämpöpuisto Oy:n tj Asko Pasonen ja LMI:n Anja Saine Kokenutkin johtaja hyötyy valmennuksesta

– LMI:n henkilökohtainen johtajuusvalmennus sopii uran eri vaiheissa oleville henkilöille ja meillä se räätälöitiin kunkin omien tarpeiden mukaiseksi, sanoo Lämpöpuisto Oy:n toimitusjohtaja Asko Pasonen.


VV-Kuivaus konserni Itsensä tunteminen on esimiestyön tärkein edellytys

VV-Kuivaus konserni haluaa profiloitua rakennusalalla kunnolla tekemisen meiningistä. Tj Janne Haapamäki tietää, että tarvitaan jatkuvaa kehittymistä ja hyvää johtamista. Johtajuustaitojen syventämisen ja strategian käytäntöön viemisen tueksi Janne valitsi LMI:n.


Yrityksen kasvu tarvitsee myös johtajuuden kehittämistä

Doorwayn myynti- ja markkinointijohtaja Olli Junes kehitti omaa johtajuusmallia samalla, kun hän kehitti etämyyntiä ja teki digimarkkinointi- ja brändiuudistusta. Ollin mielestä LMI:n johtajuuden kehittämisohjelma sopii erityisen hyvin esimiesasemassa oleville johtajille.


LMI Finland:n Referenssit - Herea Oy Tulos triplaantui ja palvelutarjonta vetää

Reilu vuosi on kulunut siitä kun Herea Oy:n johtokaksikon LMI-strategiavalmennus Marica Lassuksen kanssa päättyi. Eliina Puijola ja Maija Anttila kertovat valmennuksen myönteisistä vaikutuksista yrityksen toimintaan ja toteavat, että investointi on maksanut itsensä takaisin.


LMI Finland:n Referenssit - Finndent OyKasvaminen koskee aina – myös 60-vuotiaana

Me haettiin konserniin Genera Management Oy:n uudenlaista toimintakulttuuria, kertoo Finndent Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Rantanen. Muutos lähtee itsestämme. Oman itseni johtamisen kautta tutkin valmiuttani omaksua uusi rooli hallituksen aktiivisena puheenjohtajana.


LMI Finland:n Referenssit Notra OyTärkeää ymmärtää oman käyttäytymisen vaikutus muihin

Notra Oy:n tilikausi päättyi tappiollisena ja omistajat halusivat muutosta. Kasvua ja tulosta haluttiin seuraavalta tilikaudelta. Nyt toinen tilikausi lähestyy loppuaan ja tj Tomi Ojanen hymyilee tyytyväisenä. Vuosi sitten kovalta tuntuneet tavoitteet ylitetään kaikki selvästi.


LMI Finland:n Referenssit - BearITTaito keskittyä oleelliseen toi tulosta ja mielenrauhan

Tapaamiset, reflektio ja johtajuuskehittäjän ohjaus mahdollistivat pysähtymisen ja rauhoittumisen keskittymään oleelliseen. Tapaamistemme jälkeen oli usein ”Zen-olotila”. Tekemiseen tuli fokus ja mielenrauha, kertoo BearIT tj Teemu Karhu.


LMI Finland:n Referenssit - Infinity

Hyvä coach on johtajan paras ystävä

Hyvät työntekijät ansaitsevat osakseen entistä parempaa johtajuutta ja siksi lähdimme rakentamaan uudenlaista johtamiskulttuuria LMI:n Anja Saineen kanssa, kertoo Infinityn tj Sami Lehtovaara.Ihminen ei ole koskaan valmis

Sunnitelmallisuus, johdonmukaisuus ja konkretia vievät yrityksen kehitystä eteenpäin, kertoo Kiinteistö Oy Kärrykartanon toimitusjohtaja Tiina Kankaanpää.Valmennus helpotti arjen johtajuutta

Somic Oy:n tj Eero Taipale piti ja hyötyi itse LMI-valmennuksesta – niinpä hän otti sen myös kahdelle johtoryhmänsä jäsenelle. Jo valmennuksen puolivälissä molempien johtajuudessa näkyy suoranainen harppaus.Asiat osuivat niin hyvin elämään ja johtamisen haasteisiin

Audec Tilintarkastus Oy:n hpj Anne Hakala kertoo, miten valmennus herätti ajattelemaan ja tekemään muutoksia jokapäiväisiin tehtäväjärjestelyihin. Asioita järkeistämällä saatiin aikaan kustannustehokkuutta ja parempaa tulosta.Valmennusten tehtävät olivat suoraan sovellettavissa työhön

Naantalin Sataman tj Pasi Haarala kokee saaneensa hyviä palikoita itsensä ja johtajuutensa kehittämiseen LMI:n valmennuksista. Parasta oli, että valmennuksien esimerkit otettiin omasta työstä ja hän pystyi soveltamaan niitä heti käytäntöön.


LMI Finland:n Referenssit - Porvoon Uusi ApteekkiVahvistusta organisaation kehittämiseen ja johtamiseen

– Vein läpi muutoksen, missä apteekin erikoistehtävät opeteltiin osaksi kaikkien perusarkityötä. Muutoksen myötä ei ollut tarvetta palkata toista proviisori-esimiestä, joten yhden esimiehen palkka säästettiin, kertoo Lauri Itkonen Porvoon Uudesta Apteekista.


LMI Finland:n Referenssit - OSG Viestintä Aikaa ja suuntaa kehittämiseen valmennuksien kautta

– LMI-valmennus on auttanut meitä ottamaan tiukemman otteen oman aikamme hallinnasta. Tarkoin mietityt ohjelmat sitouttavat osallistujansa pitkäjänteiseen kehittämiseen ja kehittymiseen, OSG Viestinnän tj Toni Perez sanoo.


LMI Finland:n Referenssit - Hakola Huonekalu Oy Hakola Huonekalun johtaja löysi kaksi lisäpäivää viikkoon

Tekeminen on muuttunut kiireisestä tulipalojen sammuttamisesta ja spontaanista tempoilusta rauhalliseen ja suunnitelmalliseen tekemiseen. Aikaa jää kaikkein tärkeimmille asioille, kertoo tj Jari Hakola.


Vauhdikas kasvu uuvutti Riitan Sapuskan yrittäjän

– Riitan Sapuskan toiminta on kehittynyt monella tavalla LMI:n sparrauksessa. Ensimmäistä kertaa vuosiin minulla on viikossa yksi vapaapäivä, kertoo yrittäjä Riitta Vesterinen.


LMI Finland:n Referenssit - RSP stainless Oy Ajankäytön hallinta on tuottavuuden avain

SP stainless Oy:n tj Arto Koljosen mukaan ajankäyttö parantui ja tehostui selvästi.
– Pystyin valmennuksen avulla määrittämään päämääräni ja keskittymään oleellisiin asioihin. Opin jättämään työt työpöydälle ja lomat pysyivät lomina, kertoo Ari.


LMI Finland:n Referenssit - PSOASPaljon uudenlaisia näkökulmia esimies- ja johtamistyöhön

– Pidin erityisesti ohjelman kokonaisvaltaisuudesta. Olen oppinut tunnistamaan työntekijöiden vahvuudet ja niiden hyödyntämisen työssä ja työyhteisön kehittämisessä. Avoimen vuorovaikutuksen, tunteiden arvostaminen ja herkkyyden on lisääntynyt, toteaa PSOAS:n  kiinteistöpäällikkö Leena Neuvonen.


LMI Finland:n Referenssit - Herea Oy Konkreettinen strategia, jossa on selvät painopistealueet ja numerotavoitteet

Vaasalaisen Herea Oy:n strategia kaipasi päivitystä ja täydennystä kun kuvioon astui uusi osakas.
– Olimme kasvaneet ilman isompaa suunnittelua. Oli aika pysähtyä ja miettiä, missä haluamme olla muutaman vuoden päästä, sanoo tj Eliina Puijola.


LMI Finland:n Referenssit - Konepaja Enne Oy Kun strateginen näkymä on selkeä, asiat on helpompi roolittaa

– Jaoimme sisäisiä vastuita sekä asiakasvastuita. Huomasimme kuinka avoimen ja hyvän työilmapiirin vallitessa, koko henkilöstön sitoutuminen saa aikaan ylivertaista joustavuutta ja venymistä ailahtelevissakin kuormitustilanteissa, toteaa Konepaja Enne Oy:n tj Pekka Enne.


LMI Finland:n Referenssit - Porin Energia Esimies ei opi johtamaan pelkän teorian pohjalta – tarvitaan käytännön malleja

– Valmennus on tuonut lisää itsevarmuutta haastavampien tilanteiden ratkaisemiseen ja on syntynyt tapoja avoimempaan ja positiivisempaan kommunikaatioon. Tilanteiden kärjistymisen voi usein välttää hyvällä esimiestyöllä, kertoo Porin Energian HR-päällikkö Sari Pertola-Kupiainen.


LMI Finland:n Referenssit - Capman Oyj Mahdollisuus sparrata luottamuksellisesti osui todella hyvään saumaan

LMI-prosessin isoimpia hyötyjä nousee mahdollisuus sparrata avoimesti kokeneen johtajuuskehittäjän kanssa. Capman Oyj:n tj Joakim Frimodig suositteleekin valmennuksia johtajille yleisesti ja erityisesti uuteen, vaativaan rooliin siirryttäessä.


LMI Finland:n Referenssit - Ålandsbanken Private Banking Työkaluja itsensä ja työyhteisön motivointiin

– Tahdon nostaa tärkeänä asiana esiin, että LMI ja johtajuuskehittäjä sitoutui minuun ja tavoitteisiini pitkäaikaisesti. Kahdeksan kuukauden ohjelma Oman minän johtaminen® oli sopiva, kertooo avustava johtaja Timo Lithén, Ålandsbanken Private Banking.


LMI Finland:n Referenssit - Rantalainen Oy Rantalainen otti valmennuksen osaksi oppisopimuskoulutusta

Rantalainen Oy otti LMI:n valmennuksen osaksi esimiesten oppisopimuskoulutusta. Palautteissa osallistujat kiittivät ohjelman käytännönläheisyyttä. Tj Emma Joki puolestaan kertoo, että ohjelma on auttanut kehittämään omaa ajattelutapaa monistakin asioista.


Asiakkaamme menestyvät