Johtaja, olethan kuitenkin vain ihminen

–Minulle oman elämän haltuunotto ja oman minän johtamisen löytyminen ei ole ollut helppoa ja olin etsinyt sparrauspalveluita johtamisesta muutamia vuosia, kertoo avoimesti Tahto Group Oy:n toimitusjohtaja ja omistaja Lasse Miettinen.

TEXA Oy:n menestys nojaa osaavaan henkilöstöön

–Epäilin, miten arjen kaaos voisi muuttua. Pikkuhiljaa, opittuani asettamaan tavoitteita, sain selkeytettyä työtehtäviäni ja asetettua rajoja tekemiselle. Työpäiväni lyhenivät huomattavasti, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Jenny Virtanen.

Sevas Kodit Oy – valmentava johtajuus osaksi yrityskulttuuria

Kun johtamiskulttuurin muutos johtaa hyvään käyttöasteeseen, henkilöstötyytyväisyyteen ja tyytyväisiin asukkaisiin, niin puhutaan satojen tuhansien eurojen taloudellisista vaikutuksista vuositasolla, toteaa tj Sami Siikala.


Total Leaderin kokemuksia LMI:n ohjelmista

Hoivatilat Oyj:n asiakkuusjohtaja Jussi Vikman suoritti LMI:n Total Leader -kokonaisuuteen kuuluvat johtajuuden kehittämisohjelmat. Hänen mielestään omien johtajuustaitojen kehittäminen jatkuvana prosessina on erittäin tärkeää.


Kehitys ja tulevaisuus mahdollistuivat

–Oivalsin, että olen itse rajoittava tekijä yrityksen seuraavassa kehitysvaiheessa, kertoo tj Tomas Grynngärds, Electrocon Kristinestad. Tuotanto- ja henkilöstöjärjestelyt ovat nyt selkeät, rekrytointi sai vauhtia ja oma työkuorma on vähentynyt.


LMI-valmennus toi kokonaisvaltaisia muutoksia sekä työ- että yksityiselämään, toteaa K-Supermarket Leppävirran kauppias Rauno Pasanen.

Valmennus toi kokonaisvaltaisia muutoksia elämään

–Kun kehityn johtamisessa ja pystyn auttamaan henkilöstöäni löytämään muutoksen siemenen jokaisen oman minän johtamiseen, se vaikuttaa jokaiseen motivaatioon, kertoo K-Supermarket Leppävirran kauppias Rauno Pasanen.


Johtajuusvalmennuksen avulla selkeyttä ja varmuutta

Kiinteistönvälitys OTSO LKV Oy:n tj:na Riina Välimaa on tehnyt töitä tunteja laskematta. Hän halusi selkeyttää yrityksen toimintatapoja ja parantaa oman työmääränsä hallintaa, ennen kuin uupuisi innostuksesta huolimatta.


Johtaminen on tekemistä – ei sanomista

Kokkikartanon tj Tommy Snellman totesi jo puolivälin arviointikeskustelussa, että johtoryhmässä ja myös organisaatiossa on tapahtunut selkeä ryhtiliike. Tämä kehitys on jatkunut ja vahvistunut.


Tavoitteet kasvoivat ja ylittyivät prosessin aikana, Utua ja Langin kauppahuone tj Piia Vähäsalo

Tavoitteet kasvoivat ja ylittyivät reilusti prosessin aikana

Utua Finland Oy:n ja Langin Kauppahuoneen tj Piia Vähäsalo saavutti mm ison tavoitteen, jota hän ei pitänyt mahdollisena.
–Nyt kun katselen asiaa, voin vain kysyä, miksi en tehnyt tätä jo paljon aikaisemmin, toteaa Piia.


On tärkeää, että Juvatec on hyvä työpaikka työntekijöilleOn tärkeää, että Juvatec on hyvä työpaikka työntekijöille

–Olin ajatellut, että suunnittelu on pois luovuudesta ja innovaatioista, mutta se on juuri toisinpäin. Tarkoitus ei ole suorittaa minuuttiaikataulua, vaan selkeyttää oleellisimmat asiat ja suunnitella tilaa kehittämiselle, kertoo Juvatec Oy:n tj Kai Juvani.


Myynnin onnistuminen vaatii vuorovaikutteista johtamista

Säästöpankki Optian myyntijohtajat Jussi Kauppinen ja Ulla Oinonen saivat tärkeitä työkaluja fokusoida omaa johtamiseen ja ajankäyttöön. Panostamalla valmentavaan johtamiseen he ovat auttaneet myyntitiimejä saavuttamaan tavoitteensa.


Uuden roolin haltuunotto ja myyntitavoitteet saavutettu

—LMI-prosessi on antanut avaimia myyntityössä kehittymiseen. Ajankäyttö on selvästi tehostunut ja konkreettiset tavoitteet on saavutettu ja jopa ylitetty, mm myynnissä, kertoo Movacon asiakkuuspäällikkö Janne Kuismin.


NJR Yhtiöiden tj Jarkko Jokinen kävi LMI:n Oman minän johtaminen -valmennuksen Anja Saineen kanssa ja suosittelee kaikille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaa ja johtajuuttaan.

Päämäärätyöskentelyllä parempaan aikaansaamiseen

NJR Yhtiöiden toimitusjohtaja Jarkko Jokinen kävi LMI:n Oman minän johtaminen -valmennuksen johtajuuskehittäjä Anja Saineen kanssa ja suosittelee kaikille muillekin, jotka haluavat kehittää liiketoimintaa ja johtajuuttaan.


Muutoksen johtaminen – LMI sukupolvenvaihdoksen tukena

Mervi Hyvönen, Tilitoimisto Salo Oy:n tuleva omistaja ja toimitusjohtaja valitsi LMI-valmennuksen tukemaan muutostilanteessaan.
—Sukupolvenvaihdos vaatii niin henkisesti kuin käytännön toimienkin kautta valmistautumista.


Asiantuntijasta johtajaksi -polulla etenemistä voi tukea

Kaskipuun talousjohtaja Kaisa Suutari asteli eteenpäin asiantuntijasta johtajaksi -polulla LMI:n johtajuuden kehittämisohjelman tukemana. Roolimuutos on vaatinut mukautumista ja uuden roolin omaksumista.


Menestyvä liiketoiminta perustuu sen ihmisiin

OSTP Finland Oy haki muutosvaiheen jälkeen kokonaisvaltaista johtajuuskehittämistä.
—Olen osallistunut moneen johtamiskoulutukseen, mutta tämä on tähän asti paras, kehuu tj Thomas Pettersson.


Selkeät toimintatavat tuottavat tulosta

DMG Mori Finland Oy:n toimitusjohtaja Lauri Erkkola kertoo valmennuksen muuttaneen hänen asennettaan kiirettä kohtaan.
—Pystyn luottamaan siihen, että kiire ja työkuorma on otettavissa hallintaan.


Työkalut tavoitteiden saavuttamiseen

—Valmennus on monella tapaa tukenut oman ajattelutavan kehitystä ja omien vahvuuksien tunnistamista. Se oli silmiä avaava prosessi, sanoo Ilona Jyrkinen, onnellisuusjohtaja, Kasvutoimisto Kidea Oy


Vastuullinen ja rohkea johtaja uskaltaa olla avoin kehitykselle

—Oli tärkeää, että kävimme heti alussa läpi juuri minun tilannettani, laitoimme asioita järjestykseen ja sain toimenpiteitä ja rutiineja, joita käytän joka päivä ja viikko, kertoo Jarno Lumimäki, tj, Tenergia Oy, Tervolan Vesi Oy ja Tervolan Vuokratalot Oy.


Valmennus on monin tavoin näkynyt toiminnassani Valmennus on monin tavoin näkynyt toiminnassani

—Sain tukea, tehokkaita vinkkejä ja malleja sekä syvällistäkin pohdiskelun aihetta. Minulle sovitettu valmennus on monin tavoin näkynyt toiminnassani, sanoo Kalle Suurpää, Executive Vice President, SVP Neles Oyj.


Lämpöpuisto Oy:n tj Asko Pasonen ja LMI:n Anja Saine Kokenutkin johtaja hyötyy valmennuksesta

—LMI:n henkilökohtainen johtajuusvalmennus sopii uran eri vaiheissa oleville henkilöille ja meillä se räätälöitiin kunkin omien tarpeiden mukaiseksi, sanoo Lämpöpuisto Oy:n toimitusjohtaja Asko Pasonen.


VV-Kuivaus konserni Itsensä tunteminen on esimiestyön tärkein edellytys

VV-Kuivaus konserni haluaa profiloitua rakennusalalla kunnolla tekemisen meiningistä. Tj Janne Haapamäki tietää, että tarvitaan jatkuvaa kehittymistä ja hyvää johtamista. Johtajuustaitojen syventämisen ja strategian käytäntöön viemisen tueksi Janne valitsi LMI:n.


Yrityksen kasvu tarvitsee myös johtajuuden kehittämistä

Doorwayn myynti- ja markkinointijohtaja Olli Junes kehitti omaa johtajuusmallia samalla, kun hän kehitti etämyyntiä ja teki digimarkkinointi- ja brändiuudistusta. Ollin mielestä LMI:n johtajuuden kehittämisohjelma sopii erityisen hyvin esimiesasemassa oleville johtajille.


LMI Finland:n Referenssit - Herea Oy Tulos triplaantui ja palvelutarjonta vetää

Reilu vuosi on kulunut siitä kun Herea Oy:n johtokaksikon LMI-strategiavalmennus Marica Lassuksen kanssa päättyi. Eliina Puijola ja Maija Anttila kertovat valmennuksen myönteisistä vaikutuksista yrityksen toimintaan ja toteavat, että investointi on maksanut itsensä takaisin.


LMI Finland:n Referenssit - Finndent OyKasvaminen koskee aina – myös 60-vuotiaana

Me haettiin konserniin Genera Management Oy:n uudenlaista toimintakulttuuria, kertoo Finndent Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Rantanen. Muutos lähtee itsestämme. Oman itseni johtamisen kautta tutkin valmiuttani omaksua uusi rooli hallituksen aktiivisena puheenjohtajana.


LMI Finland:n Referenssit Notra OyTärkeää ymmärtää oman käyttäytymisen vaikutus muihin

Notra Oy:n tilikausi päättyi tappiollisena ja omistajat halusivat muutosta. Kasvua ja tulosta haluttiin seuraavalta tilikaudelta. Nyt toinen tilikausi lähestyy loppuaan ja tj Tomi Ojanen hymyilee tyytyväisenä. Vuosi sitten kovalta tuntuneet tavoitteet ylitetään kaikki selvästi.


LMI Finland:n Referenssit - BearITTaito keskittyä oleelliseen toi tulosta ja mielenrauhan

Tapaamiset, reflektio ja johtajuuskehittäjän ohjaus mahdollistivat pysähtymisen ja rauhoittumisen keskittymään oleelliseen. Tapaamistemme jälkeen oli usein ”Zen-olotila”. Tekemiseen tuli fokus ja mielenrauha, kertoo BearIT tj Teemu Karhu.


LMI Finland:n Referenssit - Infinity

Hyvä coach on johtajan paras ystävä

Hyvät työntekijät ansaitsevat osakseen entistä parempaa johtajuutta ja siksi lähdimme rakentamaan uudenlaista johtamiskulttuuria LMI:n Anja Saineen kanssa, kertoo Infinityn tj Sami Lehtovaara.Ihminen ei ole koskaan valmis

Sunnitelmallisuus, johdonmukaisuus ja konkretia vievät yrityksen kehitystä eteenpäin, kertoo Kiinteistö Oy Kärrykartanon toimitusjohtaja Tiina Kankaanpää.Valmennus helpotti arjen johtajuutta

Somic Oy:n tj Eero Taipale piti ja hyötyi itse LMI-valmennuksesta – niinpä hän otti sen myös kahdelle johtoryhmänsä jäsenelle. Jo valmennuksen puolivälissä molempien johtajuudessa näkyy suoranainen harppaus.Asiat osuivat niin hyvin elämään ja johtamisen haasteisiin

Audec Tilintarkastus Oy:n hpj Anne Hakala kertoo, miten valmennus herätti ajattelemaan ja tekemään muutoksia jokapäiväisiin tehtäväjärjestelyihin. Asioita järkeistämällä saatiin aikaan kustannustehokkuutta ja parempaa tulosta.Valmennusten tehtävät olivat suoraan sovellettavissa työhön

Naantalin Sataman tj Pasi Haarala kokee saaneensa hyviä palikoita itsensä ja johtajuutensa kehittämiseen LMI:n valmennuksista. Parasta oli, että valmennuksien esimerkit otettiin omasta työstä ja hän pystyi soveltamaan niitä heti käytäntöön.


LMI Finland:n Referenssit - Porvoon Uusi ApteekkiVahvistusta organisaation kehittämiseen ja johtamiseen

—Vein läpi muutoksen, missä apteekin erikoistehtävät opeteltiin osaksi kaikkien perusarkityötä. Muutoksen myötä ei ollut tarvetta palkata toista proviisori-esimiestä, joten yhden esimiehen palkka säästettiin, kertoo Lauri Itkonen Porvoon Uudesta Apteekista.


LMI Finland:n Referenssit - OSG Viestintä Aikaa ja suuntaa kehittämiseen valmennuksien kautta

—LMI-valmennus on auttanut meitä ottamaan tiukemman otteen oman aikamme hallinnasta. Tarkoin mietityt ohjelmat sitouttavat osallistujansa pitkäjänteiseen kehittämiseen ja kehittymiseen, OSG Viestinnän tj Toni Perez sanoo.


LMI Finland:n Referenssit - Hakola Huonekalu Oy Hakola Huonekalun johtaja löysi kaksi lisäpäivää viikkoon

Tekeminen on muuttunut kiireisestä tulipalojen sammuttamisesta ja spontaanista tempoilusta rauhalliseen ja suunnitelmalliseen tekemiseen. Aikaa jää kaikkein tärkeimmille asioille, kertoo tj Jari Hakola.


Vauhdikas kasvu uuvutti Riitan Sapuskan yrittäjän

—Riitan Sapuskan toiminta on kehittynyt monella tavalla LMI:n sparrauksessa. Ensimmäistä kertaa vuosiin minulla on viikossa yksi vapaapäivä, kertoo yrittäjä Riitta Vesterinen.


LMI Finland:n Referenssit - RSP stainless Oy Ajankäytön hallinta on tuottavuuden avain

SP stainless Oy:n tj Arto Koljosen mukaan ajankäyttö parantui ja tehostui selvästi.
Pystyin määrittämään päämääräni ja keskittymään oleellisiin asioihin. Opin jättämään työt työpöydälle ja lomat pysyivät lomina, kertoo Ari.


LMI Finland:n Referenssit - PSOASPaljon uudenlaisia näkökulmia esimies- ja johtamistyöhön

—Olen oppinut tunnistamaan työntekijöiden vahvuudet ja niiden hyödyntämisen työssä ja työyhteisön kehittämisessä. Avoimen vuorovaikutuksen, tunteiden arvostaminen ja herkkyyden on lisääntynyt, toteaa PSOAS:n  kiinteistöpäällikkö Leena Neuvonen.


LMI Finland:n Referenssit - Konepaja Enne Oy Kun strateginen näkymä on selkeä, asiat on helpompi roolittaa

—Jaoimme vastuita sekä asiakasvastuita. Huomasimme kuinka avoimen ja hyvän työilmapiirin vallitessa, koko henkilöstön sitoutuminen saa aikaan ylivertaista joustavuutta ja venymistä ailahtelevissakin kuormitustilanteissa, toteaa Konepaja Enne Oy:n tj Pekka Enne.


LMI Finland:n Referenssit - Porin Energia Esimies ei opi johtamaan pelkän teorian pohjalta – tarvitaan käytännön malleja

—Valmennus on tuonut lisää itsevarmuutta haastavampien tilanteiden ratkaisemiseen ja on syntynyt tapoja avoimempaan ja positiivisempaan kommunikaatioon. Tilanteiden kärjistymisen voi usein välttää hyvällä esimiestyöllä, kertoo Porin Energian HR-päällikkö Sari Pertola-Kupiainen.


LMI Finland:n Referenssit - Capman Oyj Mahdollisuus sparrata luottamuksellisesti osui todella hyvään saumaan

Isoimmaksi hyödyksi nousee mahdollisuus sparrata kokeneen johtajuuskehittäjän kanssa. Capman Oyj:n tj Joakim Frimodig suosittelee valmennuksia johtajille yleisesti ja erityisesti uuteen rooliin siirryttäessä.


LMI Finland:n Referenssit - Ålandsbanken Private Banking Työkaluja itsensä ja työyhteisön motivointiin

—LMI ja johtajuuskehittäjä sitoutui minuun ja tavoitteisiini pitkäaikaisesti. Kahdeksan kuukauden ohjelma Oman minän johtaminen® oli sopiva, kertoo avustava johtaja Timo Lithén, Ålandsbanken Private Banking.


LMI Finland:n Referenssit - Rantalainen Oy Rantalainen otti LMI osaksi oppisopimuskoulutusta

Palautteissa osallistujat kiittivät ohjelman käytännönläheisyyttä. Tj Emma Joki puolestaan kertoo, että ohjelma on auttanut kehittämään omaa ajattelutapaa monistakin asioista.


Asiakkaamme menestyvät