Infinity kehittää asiakkaidensa liiketoimintaa loppukäyttäjälähtöisen suunnittelun ja muotoilun avulla. Kansainvälisesti palkittu designtoimisto on perustettu vuonna 2003 ja asiakaslistalta löytyvät mm. Huawei, Nokia, Microsoft, Intel, Datalogic, Suunto, Visma Tampuuri ja HKScan.

Infinityn toimitusjohtaja Sami Lehtovaaran tuttava suositteli kaksi vuotta sitten, että Samin kannattaa tavata LMI:n johtajuuskehittäjä Anja Saine. Yhteinen sävel löytyikin nopeasti ja he aloittivat yhteistyön, jonka aikana Sami on käynyt Oman minän johtaminen® ja Valmentava johtaminen®-valmennukset.

Halusin oppia ymmärtämään sekä itseäni että porukkaani paremmin, Sami kertoo. Hyvät työntekijät ansaitsevat osakseen entistä parempaa johtajuutta ja siksi lähdimme rakentamaan uudenlaista johtamiskulttuuria. Coachingin tarjoamien oivallusten tuloksena roolit ja vastuut on selkiytetty, tuottavuus on kasvanut ja ajankäyttö selkeästi parantunut. Delegointi on lisääntynyt ja koko henkilöstö priorisoi tehokkaammin. Hyvällä johtajuudella on suuri vaikutus yrityksen taloudelliseen tulokseen.

On ollut hienoa huomata, että itseni kanssa tekemäni työ on tuottanut tulosta, Sami jatkaa. Oma ymmärrykseni ihmisten erilaisuutta kohtaan on kasvanut ja se auttaa johtamistaitojen kehittämisessä. Onnistumisen kokemus tulee siitä kun saa muut ihmiset onnistumaan.

Vuorovaikutustaidoissani on tapahtunut iso muutos. Ennen taitoni olivat aika nollassa ja tuli töksäyteltyä, Sami myöntää. Olen Anjan sparraamana opetellut antamaan palautetta ja sen hyöty näkyy henkilöstön työmotivaatiossa. Keskinäinen luottamus on ollut tämän yhteistyön perusta. Anja on osannut haastaa ajatteluani ja on menty kunnolla pintaa syvemmälle. Yhteistyö Infinityn ja LMI:n välillä jatkuu ja valmennuksiin osallistujien joukkoa on kasvatettu.

Suosittelen coachingia kaikille, jotka ymmärtävät jatkuvan kehittymisen olevan nykypäivänä elinehto – hyvä coach on johtajan paras ystävä, Sami sanoo.

 

Lue lisää samasta aiheesta Anjan blogikirjoituksesta: Jos uskallat katsoa peiliin löydät vahvuutesi » 
Lue lisää LMI:n  Oman minän johtajuus -ohjelmasta »   ja   Valmentava Johtaminen -ohjelmasta »