Riina Välimaa perusti yhtiökumppaninsa kanssa Kiinteistönvälitys Kiinteistönvälitys OTSO LKV Oy:n 3 vuotta sitten. Heti eteen tulleesta pandemiasta huolimatta yritys lähti hyvin liikkeelle ja on kasvanut nopeasti. Toimitusjohtajana Riina on tehnyt töitä tunteja laskematta. Nyt hän halusi LMI:n johtajuusvalmennuksen avulla selkeyttää yrityksen toimintatapoja ja parantaa oman työmääränsä hallintaa, ennen kuin uupuisi töidensä alle, innostuksesta huolimatta. Erityisesti yhden oivalluksen hän kertoo helpottaneen valtavasti.

Varmuutta tekemiseen

–Asioiden äärelle pysähtyminen ja tarkastelu on antanut erilaisia näkökulmia toimia ja varmuutta tekemiseen. Myös sen, että on ok vaatia ja olla jämäkämpi. Lisäksi asioiden jäsentämisen ja oman ajankäytön hallinnan nostaisin tähän myös korkealle, tiivisti Kiinteistönvälitys OTSO LKV:n perustaja ja toimitusjohtaja Riina Välimaa LMI:n Oman Minän Johtaminen® -valmennuksesta saamansa tärkeimmän annin. Valmentajana toimi johtajuuskehittäjä Hanna Tuominen.

Uudistuksia ja toimintamallien muutoksia

Riina on vienyt useita valmennuksen oppeja omaan työhönsä, kuten esimerkiksi päämääräsuunnittelun sekä tehostanut toimintatapoja, joiden mukaan haluaa tiettyjen asioiden töissä hoituvan.

–Olen kokenut valtavaa helpotusta siitä, että aina ei tarvitse kaikkea tehdä itse vaan vastuuta voi ja kuuluukin antaa eri tavoin muille. Muutosten ei tarvitse olla isoja, kun ne jo voivat helpottaa omaa työtäni paljon. Uudistukset ja toimintamallien muutokset on otettu hyvin vastaan. Taisi itselle muutos olla kovempi paikka siinä mielessä, että olen tottunut pitämään kaikki langat omissa käsissäni. Valmennuksen ansiosta en ole niin uupunut, vaan energisempi kuin mitä olin esimerkiksi vuosi sitten. Työ tuntuu selkeämmältä, Riina kertoo kokemuksistaan.

Totuushan on, että Riina on aina töissä. Kiinteistönvälittäjän työssä työn ja vapaa-ajan erottaminen toisistaan on vaikeaa, sillä varsinaisia työaikoja ei ole ja työ vie mukanaan niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä.

–Valmennus on auttanut minua omassa ajanhallinnassani, antanut hyviä avaimia, mitä voin vapaa-ajalla tehdä työn vastapainoksi, pistänyt miettimään ja haastamaan itseäni siitä, mitä oikeasti haluan.

Globaalit trendit 2023

Irtisanoutuminen, työvoimapula, etätyö

OTSO LKV ei ole kokenut globaaliksi trendiksi nousseita irtisanoutumisia tai työvoimapulaa. Riina kertoo valmennuksen vahvistaneen entisestään hänelle luontaisia, tiimihenkeä nostavia toimintatapoja, joilla hän haluaa vahvistaa henkilöstön sitoutuneisuutta.

–Maailman muutokset aiheuttavat työntekijöissä monenlaisia tunteita ja tietämättömyys yleisesti tulevasta luo epätietoisuutta, tuskaisuutta ja tummia pilviä arkeen. Lisäksi kaupankäynnin hiljentyminen aiheuttaa yrityksen kulurakenteen tarkastelua ja siihen tämä valmennus on antanut konkreettisia eväitä ja herättänyt pohtimaan asioita. Luottamus omaan perustekemiseen ja kannustus kaikille positiivisuuden kautta vie aina eteenpäin.

OTSOn tiimi ei enää ole ollut täysin etätöissä, mutta työn luonne liikuttaa heitä paljon kentällä. Toimistolla väki käy eniten aamupäivisin. Monelle se onkin tärkeä rutiini, jolloin saa vaihdettua työkavereiden kanssa pari sanaa. Yhteen hiileen puhaltaminen on korostunut ja aina saa apua työkaverilta. Vaikeina aikoina me-henki vahvistuu.

–Vaikka me ollaan kukin milloin missäkin, niin silti olemme aina yhdessä ja kukaan ei jää yksin, toteaa Riina.

Merkityksellisyyttä työssä ja elämässä

–Itselleni työkavereiden hyvinvointi ja hyvä sekä kannustava työilmapiiri ovat aina olleet avainasioita töissä. Tämän merkitys korostuu varsinkin näinä vaikeina aikoina ja yhteisöllisyys toimiston sisällä nousee normaalia enemmän merkitykselliseksi. Koen tärkeäksi kysyä mitä kuuluu ja kuuntelen mitä vastataan, kertoo Riina.

Inhimillinen johtajuus voi samalla olla myös loistaviin tuloksiin pyrkivää valmentavaa johtajuutta, jossa johtaja auttaa kaikkia tiiminsä jäseniä kehittymään työssään. Avain on vastuun jakamisessa ja uskossa kaikkien potentiaaliin, kyvyssä tukea kehittymistä ja huomata jokaisen työntekijän pienetkin askeleet kohti parempaa.

 

Lue lisää globaali trendeistä: Kahdeksan globaalia trendiä vuonna 2023
Lue lisää johtajuusvalmennuksesta:  Oman minän johtaminen®
Ota yhteyttä johtajuuskehittäjä Hanna Tuomiseen