Tomas Grynngärds kasvoi johtajaksi isänsä perustamassa perheyrityksessä Electrocon Kristinestadissa, joka on erikoistunut johdin- ja kaapelisarjaratkaisuihin. Hän on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2013 lähtien.

Jo siinä vaiheessa, kun alettiin puhua mahdollisesta johtajuuskehityksestä Marica Lassuksen kanssa, keskustelu avasi hänelle aivan uusia tulevaisuuden ulottuvuuksia ja sen myötä oli helppoa päättää Oman minän johtaminen™ -ohjelman aloittamisesta heti. Päätöstä seurasi monta antoisaa keskustelua johtajuuskehittäjän kanssa.

–Ohjelma on vaikuttanut suuresti minuun henkilökohtaisesti. Yrityksen kehitystahti on nyt jotain aivan muuta kuin ennen. Tulevaisuus mahdollistui, Tomas muotoilee.

Tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus lisääntyvät

Oman minän johtaminen™ -ohjelma antaa hyvän tuen tavoitteellisuuden ja suunnitelmallisuuden kehittämiselle elämän eri alueilla. Perheyrityksessä yhtiön ja omat tavoitteet ovat usein läheisesti sidottuina yhteen, ja mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja ideoita ulkopuolisen kanssa on arvokasta. Omat ehkä vähän epäselvät ajatukset kirkastuvat, saadaan uusia näkökulmia asioihin, itseluottamus ja motivaatio kasvavat, ymmärrys toisia ihmisiä kohtaan lisääntyy sekä tehokkaan kommunikaation tärkeys korostuu.

Teot ratkaisevat, eivät puheet

Ilman tekoja ei saada tuloksia. Sen lisäksi, että Tomaksella on nyt pitkän tähtäimen suunnitelma yritykselle, hän on myös vienyt läpi joukko konkreettisia toimenpiteitä: arjen järjestelyt mitä tulee tuotantoon ja henkilökuntaan ovat selkeämmät, rekrytointi sai vauhtia, ja oma työkuorma on vähentynyt.

–Oivalsin, että olen itse rajoittava tekijä yrityksen seuraavassa kehitysvaiheessa. Työ oli sen lisäksi ruvennut syömään yhä enemmän vapaa-ajastani. Nyt olen ensimmäistä kertaa pitänyt kunnon loman, kun en ollut koko ajan itse aktiivisesti mukana kaikessa tekemisessä.

Ja kehitys jatkuu…

Kaikkea ei kuitenkaan voi saada erinomaiseen kuntoon heti, vaikka tietää miten haluaisi asioiden olevan. Kun Oman minän johtaminen™ -ohjelma päättyi, Tomaksesta tuntui, että jäljelle jäi paljon asioita, joihin voisi vielä tarttua entistä tehokkaammin. Hän päätti jatkaa toisella ohjelmalla, Tavoitteista tuloksiin™, josta saa konkreettisia työkaluja esimerkiksi ajanhallinnan, suunnittelun, delegoimisen ja kommunikaation tehostamiseen. Niitä hän aikoo ottaa käyttöön sekä itselleen että kollegoilleen. Valmennuksessa, joka on parhaillaan käynnissä, keskitytään lisäksi tiimin johtamiseen ja edelleen kehittämiseen.

Tomas arvostaa, että koulutus toteutuu paikan päällä henkilökohtaisesti.

–Saa aidomman yhteyden kuin Teamsin välityksellä tai jossain luentosalissa. Voin keskustella juuri minun tilanteestani ja käyttää ihan oikeita esimerkkejä elävästä elämästä ja etsiä sopivia ratkaisuja, jotka ovat juuri minulle ja yrityksilleni parhaita, hän sanoo.

 

Lue lisää ohjelmista tai varaa maksuton esittely kalenterista.