PSOAS – Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö perustettiin vuonna 1971 hoitamaan opiskelija-asumista Oulussa. Perustajina olivat Oulun yliopiston ylioppilaskunta, Domus Botnica -säätiö ja Pohjois-Suomen oppilasasuntolat Oy. Nykyisin PSOAS omistaa yli 5 500 opiskelija-asuntopaikkaa, joita se vuokraa edullisesti opiskelijoille.

PSOAS on ollut viime vuosina ja on edelleen suurten ulkoisten ja sisäisten muutosten keskellä. Helmikuussa 2019 PSOAS aloitti yhdessä LMI:n kanssa räätälöidyn ja henkilökohtaisen johtajuuden kehittämisohjelman tukemaan muutosten läpivientiä. Ohjelmaan osallistuivat PSOASin johtoryhmästä kiinteistöpäällikkö Leena Neuvonen, palvelupäällikkö Jari Simonen ja talouspäällikkö Antti Tumelius. Johtajuuden kehittämisohjelman vetäjänä toimi Hannu Paasovaara LMI:stä. Ohjelma saatiin päätökseen tammikuussa 2020.

Antti Tumelius, Jari Simonen ja Leena Neuvonen

 

Leena, Jari ja Antti johtivat itse itsensä oman johtajuutensa kehitysprosessiin LMI:n Oman minän johtaminen® -ohjelman ja Hannun tukemana.

Leena pohtii omaa kehitysprosessiaan seuraavasti. ”Ohjelman sisältämät tehtävät avasivat pohtimaan oman itseni johtamista useilla elämän osa-alueilla ja hahmottamaan ihmisenä elämisen kokonaisvaltaisuutta. Ohjelman myötä olen oppinut entistä selkeämmin tunnistamaan erilaisten työntekijöiden vahvuudet ja niiden hyödyntämisen työssä ja työyhteisön kehittämisessä. Avoimen vuorovaikutuksen, herkkyyden ja tunteiden arvostaminen on lisääntynyt tiimissämme.”

Jari arvioi kehittämisohjelmaansa näin. ”Oman minän johtaminen® –ohjelma toi esimies- ja johtamistyöhöni taas paljon uudenlaisia näkökulmia. Olen toiminut esimiehenä pitkälti toistakymmentä vuotta, joista suuren osan nykyisessä työssäni. Koulutusohjelman myötä sain uusia eväitä erityisesti johtamani toiminnan suunnitelmallisuuteen ja tavoitteellisuuteen. Uskon kehittyneeni myös ihmisten johtamisessa ja osaavani nyt paremmin hyödyntää heidän potentiaaliaan. Koulutusohjelman kokonaisvaltainen lähestymistapa poikkesi hyvällä tavalla muista aiemmin käymistäni johtamiskoulutuksista.”

Antin näkemys omasta prosessistaan. ”Pidin erityisesti ohjelman kokonaisvaltaisuudesta. Tuoreena esimiehenä kehitettävää löytyy usealta johtamisen osa-alueelta. Ohjelman kuluessa minulle on valjennut, että tietyt ”peruskunto-asiat” on vaan hoidettava kuntoon, ennen kuin pääsee kehittämään korkeamman asteen päämääriä tiimin kanssa. Ohjelman aikana alkoi kaikkia elämän osa-alueita koskeva positiivinen kierre, joka jatkuu yhä.”

 

Lue lisää LMI:n Oman minän johtajuus -ohjelmasta »
Lue lisää aiheesta Hannun blogikirjoituksesta;  Johtaja, haluatko johtaa itsesi paremmaksi johtajaksi »