Ohjelmistotalo BearIT on poikkeuksellinen arvojensa ja toimintatapansa vuoksi. ”Meillä on kovaa osaamista pehmein arvoin. Olemme ohjelmisto- ja työelämäpalveluita tarjoava talo, joka edistää työllistymistä, luo kestävää kasvua IT-alalle ja valmentaa osaajia uusille urille. Haluamme vaikuttaa yhteiskuntaan, yrityksemme toiminta pohjaa yhteiskunnallisen hyvän tekemiseen.” Näin kuvailee toimitusjohtaja ja omistaja Teemu Karhu.

Teemu Karhu

Teemu etsi itselleen ulkopuolisen apua vuonna 2016 tilanteessa, jossa yhtiön kasvuhakuisuuden ja mahdollisuuksien keskellä hän tunsi tarvetta kehittää itseään ja yritystään. ”Oltiin monessa, sammuteltiin kaikkialla tulipaloja ja minulla itsellä oli tarve olla kaikessa mukana”, muistelee Teemu. LMI:n johtajuuskehittäjä Risto Jokelaan hän tutustui suositusten perusteella.

Risto kertoo kuinka valmennustapaamisiin Teemu tuli pää kuhisten tuhat erilaista asiaa. Teemu kehuu valmennuksen työtapaa. Valmennuksen ansiosta hänelle tuli mahdollisuus pysähtyä miettimään itseään ja firmaansa. ”Tapaamiset, reflektio ja Riston ohjaus mahdollistivat pysähtymisen ja rauhoittumisen keskittymään oleelliseen. Tapaamistemme jälkeen oli usein vahva ’Zen-olotila’. Huomasin, että juokseminen ei auta. Omaan tekemiseeni tuli fokus ja mielenrauha. Koko porukalla ja Riston avulla kirkastettiin myös yrityksen arvoja ja niiden mukaan toimimista.”

”Valmennusten edesauttamana firman rakenne, avainhenkilövalinnat ja työnjako selkiintyivät. Firman rönsyjä karsittiin pois ja keskityttiin tiettyihin toimialoihin ja tekemiseen.” Teemu kertoo myös havahtuneensa omiin vahvuuksiinsa, rooliinsa ja siihen mitä hänen kannattaa tehdä. Teemu sanoo, että ”nyt tiedän oman paikkani ja sen että ihmiset osaavat hoitaa hommansa hyvin”.

Yrityksessä on LMI-valmennusta käytetty myös muiden avainhenkilöiden kehittymiseen, kuten kokeneen asiantuntijan oman roolin ja onnistumisen tukemiseen sekä nuoremman asiantuntijan oman työpolun löytymiseen.

BearIT päämäärät ovat selkeät ja korkealla. Valmennuksen aloittamisen jälkeen yritys on enemmän kuin tuplannut kokonsa. Yrityksessä on nyt vahva arvopohja, hyvä keskinäinen viestintä ja valmentava kult­tuuri. Osoituksena onnistumisista BearIT on valittu Vuoden Työnantajaksi 2017 sekä Vuoden Rekrytointi­teko 2018 finalistiksi. BearIT on ainoa ohjelmistotalo Suomessa, joka on saanut Yhteiskunnallinen Yritys -tunnus­tuk­sen, mitä Teemu Karhu pitää erityisen suuressa arvossa.

”Nyt kun moni asia on oikealla polulla, yritys aikoo tehdä todella ison kasvun ja olla merkittävä arvojensa mukainen valtakunnal­linen toimija”, sanoo Teemu, joka nykyisin pystyy keskittymään myös toiseen intohimoonsa, jalkapallovalmennukseen.

 

Lue lisää BearIT:stä: https://bearit.fi/
Lue lisää aiheesta Riston blogikirjoituksesta: https://www.lmi.fi/miten-reflektoin-minkalainen-johtaja-olen/
Lue lisää LMI:n  The Total Leader® -konseptista »