Kai Juvani on Juvatec Oy:n kokenut, ennakkoluuloton ja innovatiivinen toimitusjohtaja ja omistaja. Hallitusti yhä kasvava yritys Juvatec Oy on porauksen ja paalutuksen ammattilainen ja joustava ja luotettava kumppani mm. teollisuuden, maanrakennuksen, rakennus- ja kaivosteollisuuden alalla toimiville yrityksille.

Tämä olisi pitänyt aloittaa jo vuosia sitten

Näin sanoi Kai aloitustapaamisessamme. Kai on vankasta kokemuksestaan huolimatta avoin uusille asioille ja haluaa aktiivisesti kehittää omaa toimintaa ja ajatuksiaan sekä koko organisaation toimintaa ja pitää hyvää huolta henkilöstöstä. Kai lähti rohkeasti mukaan yhteistyöhön kaiken päivittäisen kiireen, isojen projektien ja kasvun keskellä. Ensimmäisessä tapaamisessa johtajuuskehittäjän Leeni Heikkisen kanssa Kai totesi, että hän ei halua pyrkiä täydellisyyteen, vaan ennemmin tuloksiin, kuten LMI:n Tavoitteista Tuloksiin® -valmennusprosessissa.

Konkreettista apua omaan arkeen

–Olen ollut hyvin tyytyväinen välittävään ja ammattitaitoiseen yhteistyöhön Leenin kanssa. Jo aloitustapaamisen lopussa totesin, että eihän minulla ole muuta kuin aikaa, vaikka kerroin joskus nousseeni aamuyöstä jo 4-5 aikaan töitä tekemään. Pohdimme Leenin kanssa yhdessä juuri minun arkeani, suunnittelua, pitkän tähtäimen tavoitteita henkilökohtaisella ja yritystasolla ja miten sen olisi hyvä näkyä kohdallani esim. päivittäisessä suunnittelussa jo heti seuraavana arkipäivänä, kertoo Kai.

Kyse ei ole tempuista tai uusista järjestelmistä millä asioita muutetaan ja kehitetään, vaan käytännön suunnittelussa pohditaan sekä henkilökohtaisia että yrityksen pitkän ja lyhyen tähtäimen tavoitteita ja lähdetään niistä liikkeelle.

–Joka tapaamisessa pohdimme ajankohtaista tilannetta, unohtamatta suurempaa kuvaa. Tämä oli hyvin konkreettista, koska tarkastelimme tavoitteita ja arkeani heti käytännössä, suunnittelimme toimenpiteitä saman tien. Helpotuksen tunne oli suuri, kun ymmärsin, että voin saada paremman hallinnan ja tasapainon tunteen omasta arjestani ja tulipalojen sammuttelu vähenee. Olen myös huomannut, että kun itsellä on selkeämpi kuva kokonaisuudesta ja pienistä askelista, jaksaminen sekä parempi ja tuottavampi vuorovaikutus kulkevat käsi kädessä, Kai kertoo lisää.

Elämän tasapaino

–Vapaa-aikani on lisääntynyt, olen herätellyt itseäni motivoivia, luonnonläheisiä harrastuksia uudelleen ja olen hyvin tyytyväinen niiden toteutumiseen. Läheisille ja ystäville on jäänyt enemmän aikaa. Olen huomannut, että tuottavuuteni töissä on kasvanut tämän myötä. Arjen selviytymisestä olen päässyt eri elämän osa-alueet huomioivaan kokonaisvaltaisempaan elämän tasapainoon. Tuottavuus kasvaa ja voin paremmin, toteaa Kai.

Investointi itseensä maksaa itsensä nopeasti takaisin ja uudesta ajattelu- ja toimintamallista tulee pysyvää. Näin ollen investoinnin takaisinmaksu jatkuu myös valmennuksen jälkeen ja laajenee ajan myötä luonnollisesti uuden ajattelumallin ja johtamisen kautta koko organisaatioon.

Kehittäminen, kasvu, luovuus ja innovaatiot

–Olen ajatellut, että suunnittelu on pois luovuudesta ja innovaatioista, mutta olen huomannut, että se on juuri toisinpäin. Suunnittelun pitää olla sellaista, että kaaos päässä vähenee ja suunnitelmallisella ajankäytöllä kehittämisaika lisääntyy ja tilaa on enemmän luovuudelle. Tarkoitus ei ole suorittaa minuuttiaikataulua, vaan päinvastoin, selkeyttää oleellisimmat asiat ja suunnitella tilaa kehittämiselle, joka on johtajan tärkeimpiä tehtäviä, muistuttaa Kai.

Kai on edelläkävijäjohtaja ja hän haluaa aina olla avoin kehittymiselle ja kehittämiselle. Johtajana hän haluaa, että koko organisaatio voi hyvin. Jotta voi huolehtia henkilöstöstä, täytyy välittää ja huolehtia myös itsestä.