Perustaessani lounaspaikan vuonna 2015 minulla ei ollut mitään kokemusta yrittäjyydestä. Halusin vain laittaa ruokaa ja leipoa. Kolme vuotta myöhemmin olin perustanut myös ateriapalvelun, joka kasvoi kaupungin yllättävän palvelutarpeen takia äkisti ja suunnittelematta. Kassa alkoi huveta. Rahoituksen saaminen oli kuitenkin vaikeaa, koska minulla ei ollut esittää mitään laskelmia kasvuvauhdista ja tavoitteista. Olin palkannut keittiöön avukseni 11 ihmistä, mutta kaikki talous- ja henkilöstöhallintoon liittyvät asiat hoidin yksin. Se tarkoitti lopulta 16-tuntisia työpäiviä ja uupumista.

Aloitimme yhteistyön LMI:n kanssa alkuvuodesta 2018. Pekko Häklin tuella suoritin Tavoitteista tuloksiin -johtamiskoulutuksen. Sen jälkeen olemme perehtyneet lisää yritykseni talouteen ja tulevaisuuteen. Olen saanut käyttööni taloushallinnon järjestelmän, joka on niin helppo ja yksinkertainen, että minäkin osaan katsoa siitä tärkeät luvut.

Riitan Sapuskan toiminta on kehittynyt monella tavalla LMI:n sparrauksessa. Päätin lopettaa keittiössä, jotta voin keskittyä täysipäiväisesti yritykseni johtamiseen. Palkkasin taloushallintoon avuksi työntekijän. Tänä kesänä lopetin lounaspaikkamme, jotta voimme kasvattaa ateriapalvelua. Olemme tehneet yritykseni kannattavuudesta laskelmia, jotka selventävät tilannetta paitsi pankille, myös minulle. Nyt tiedän, minkä verran tarvitsemme uusia asiakkaita ja millä tasolla hintojen on oltava.

Hyvää on sekin, että ensimmäistä kertaa vuosiin minulla on viikossa yksi vapaapäivä – vielä kun oppisin nauttimaan siitä!

Riitta Vesterinen
Riitan Sapuskan yrittäjä

 

Lue lisää LMI:n Tavoittesta tuloksiin -ohjelmasta »
Lue lisää aiheesta Pekon blogikirjoituksesta; Johtajuuskäyttäytyminen korreloi yrityksen kannattavuuden kanssa