Huippujohtajien valmennus

Huippujohtajien valmennus

”Kun haluat päästä huipulle, ota henkilökohtaista valmennusta, älä koulutusta”, olen kuullut todettavan.

Koulutus on tarpeellinen ja erinomainen asia – koulutus ja valmennus eivät poissulje toisiaan, päinvastoin, ne tukevat toisiaan. Usein kuitenkin johtamiseen liittyvät koulutukset ja johtamisvalmennukset nähdään samana asiana ja välttämättä ei tiedetä tai osata ajatella niiden eroa. Johtamisvalmennuksia kutsutaan usein johtamiskoulutuksiksi, koska se on yleisesti omaksuttu termi, joka tulee ensimmäisenä mieleen.

Huippu-urheilu ja huippujohtaminen

Huippu-urheilijoilla on valmentajat, jotka tukevat heitä pääsemään huipulle, pysymään siellä ja olemaan siellä mahdollisimman tasapainossa, koska tottahan on, kirjaimellisesti, että huipulla tuulee kovaa ja eniten. Erot ovat pieniä ja kaikki osaavat asiat tekniikassa ja substanssi-osaamisessa niin hyvin, että suurin ero tehdään todennäköisesti opitun asian soveltamisessa itselle ja omaan arkeen sopivaksi sekä mielen ja tasapainoisuuden puolella. Nämä edut voivat tilanteiden horjuessa ja yllätysten keskellä, joita väistämättä tulee, myös palauttaa nopeammin takaisin parhaaseen potentiaaliin.

Johtamisvalmentautumisen osalta on vielä paljon potentiaalia hyödynnettävissä ja mahdollisuus olla edelläkävijä. Huippu-urheilu -valmennuksessa hyödynnetään ja ymmärretään, että jokainen on erilainen yksilö ja se, joka tuntee itsensä parhaiten ja onnistuu hyödyntämään potentiaaliaan ja tätä mahdollisuutta, tulee olemaan suuremmalla todennäköisyydellä haluamissaan ja toivotuissa asioissa menestynyt ja tyytyväinen. Huipulla erottuu mielen voimalla, tekniikoita on kaikki hionut. Kuka onnistuu paineessa?

Johtamisvalmennus

Johtamisen ja elämän tasapainon personal trainerin, johtajuusvalmentajan kanssa käydään LMI:n johtamisvalmennuksissa kaikki kuusi elämän eri osa-aluetta läpi. Esimerkiksi Oman Minän Johtaminen™ ja Tavoitteista Tuloksiin™ -valmennusprosesseissa kuljetaan askel askeleelta systemaattisesti kohti sinun henkilökohtaisia ja organisaatiosi tavoitteitasi ja pohditaan juuri sinun arkeasi huomioiden samaan aikaan työelämän ja henkilökohtaisen elämän asiat monesta eri näkökulmasta. Haluaisitko esimerkiksi enemmän aikaa tärkeille asioille tai oletko pysähtynyt pohtimaan mitä haluat tulevaisuudelta, mitä ovat toiveesi ja tavoitteesi työssä ja yksityiselämässä? Käymällä itse prosessia käytännössä syvällisesti läpi ja itsetuntemuksen kehittyessä merkittävään arvoon, pystyt moninkertaistamaan tätä osaamista ja taitoa myös ympärillesi.

Todennäköisesti lopulta kiität itseäsi hyvästä päätöksestä panostaa itsesi, ja sitä kautta myös muiden, hyvinvointiin ja saatat myös ajatella ”miksi en tehnyt tätä aiemmin?”

Kysyin AI:lta seuraavan kysymyksen ja AI kiteytti asian näin:
Huippu-urheilun valmennuksen ja johtamisvalmennuksen yhtäläisyydet?

AI: Huippu-urheilun valmennuksen ja johtamisvalmennuksen välillä on useita yhtäläisyyksiä, jotka voivat olla mielenkiintoisia. Tässä muutamia keskeisiä kohtia:

1. Tavoitteellisuus: Molemmissa valmennusmuodoissa on tärkeää asettaa selkeät ja saavutettavissa olevat tavoitteet. Urheilijat ja johtajat tarvitsevat selkeät päämäärät, jotta he voivat suunnitella toimintansa ja arvioida edistymistään.

2. Motivointi: Huippu-urheilussa ja johtamisessa on olennaista osata motivoida itseään ja muita. Valmentajat ja johtajat käyttävät erilaisia keinoja innostaa tiimiään ja luoda positiivista ilmapiiriä.

3. Tiimityö: Molemmissa konteksteissa tiimityö on keskeistä. Urheilujoukkueet ja työyhteisöt menestyvät parhaiten, kun jäsenet tekevät yhteistyötä ja tukevat toisiaan.

4. Palaute ja kehitys: Valmennuksessa, olipa kyseessä urheilu tai johtaminen, on tärkeää antaa ja vastaanottaa palautetta. Tämä auttaa yksilöitä ja tiimejä kehittymään ja parantamaan suoritustaan.

5. Strateginen ajattelu: Huippu-urheilijat ja johtajat tarvitsevat kykyä suunnitella ja toteuttaa strategioita, jotka vievät heidät kohti tavoitteitaan. Tämä vaatii analyyttistä ajattelua ja kykyä reagoida muuttuviin tilanteisiin.

6. Kestävyys ja paineensietokyky: Molemmissa rooleissa on tärkeää pystyä käsittelemään painetta ja kestämään haasteita. Urheilijat ja johtajat kohtaavat usein vaikeita tilanteita, ja kyky pysyä rauhallisena ja keskittyneenä on avainasemassa.

Nämä yhtäläisyydet osoittavat, kuinka monilla alueilla voimme oppia toisiltamme ja kehittää taitojamme sekä urheilussa että liiketoiminnassa.”
Leeni Heikkinen
Johtajuuskehittäjä, valmentaja
LMI Finland

Relaterade artiklar