Johtaja! Ei ole hyvä hetki ajanhallinnalle

Johtaja! Ei ole hyvä hetki ajanhallinnalle

Näin se on. Koskaan ei ole hyvä hetki ottaa omaa aikaa hallintaan. Ei tule sitä hetkeä, jolloin tuntuisi, että nyt on hyvä hetki pysähtyä ja pohtia, mitä ovat tärkeimmät asiat – teenkö oikeita asioita oikeaan aikaan.

Ehkä hyvä hetki on myöhemmin, sitten kun tilanne vähän rauhoittuu?

Ehkä puolen vuoden tai vuoden päästä voisi olla sopiva paikka pysähtymiselle. Puolen vuoden ja vuoden päästä huomaa todennäköisimmin, että ei ole (jos ylipäätään huomaa pysähtyä tai jos joku sattumalta kysyy). Vaikka kuinka haluaisi, että olisi rauhallisempi hetki, on todennäköisesti jo uudet isot asiat pöydällä ja ei päivittäisiäkään kerkeä kunnolla tekemään. Koko ajan tulee uutta asiaa, suurempaa ja pienempää. On suoritettava päivittäisiä tehtäviä ja sen lisäksi on isommat asiat ja projektit. Ympäristö muuttuu, ja jatkuvasti tulee ulkopuolelta asioita ja muutoksia, joihin ei pysty itse vaikuttamaan.

Mikä on johtajan tärkein tehtävä?

Jos pysähdyt kysymään itseltäsi, ”mikä on tärkein tehtäväni johtajana”? Suurin osa vastaa – kehittäminen. Johtajan tärkein tehtävä on kehittäminen – ja kehittäminen vaatii pysähtymistä, pohdintaa, tarkastelua. Kehittämiseen ei ole yleisluontoisia ohjeita – tee näin ja näin, tämä toimii kaikille. Jokaisen yrityksen ja yksilön arki on erilainen. Tärkeimpien tehtävien ja arjen välissä on usein suuri ristiriita. Myös johtaja uupuu tähän ristiriitaan ajan myötä.

Elämän tasapaino ja kokonaisvaltainen johtajuus

Kehittämisen on hyvä lähteä omasta arjesta, tärkeimmistä päämääristä ja tärkeimmistä haasteista. Tavoitteena on saada selkeyttä, tasapainoa ja varmuutta – ja tarvittaessa enemmän vapaa-aikaa. Elämän tasapaino ja kokonaisvaltainen johtajuus on merkittävässä roolissa tuottavuuden ja organisaation kehittämisen kannalta.

Jokaisen arki on erilainen, mitkä ovat sinun tärkeimmät haasteesi ja päämääräsi?

Leeni Heikkinen
LMI johtajuuskehittäjä

 

Relaterade artiklar