Vahva johtajuus alkaa itsensä johtamisesta - LMI blogi

Vahva johtajuus alkaa itsensä johtamisesta

Tässä epävarmassa maailmassa luottamus itseensä ja kykyynsä selviytyä tulevista haasteista kantaa pitkälle. Johtajien täytyy toimia itseluottamuksen ja rohkeuden esikuvina.

Vastuun ottaminen omasta elämästä, päämääristä ja tekemisistä on yksi tärkeimmistä seikoista itsensä johtamisessa. Kun pysytään rauhallisena ja fokusoidaan siihen, mihin itse voi vaikuttaa, luodaan turvallisuuden tunnetta ja varmuutta myös toisille.

Johtajuus on kuin puu

Johtaja johtaa esimerkillään. Tuttu sanonta ”älkää tehkö niin kuin minä teen vaan tehkää niin kuin minä sanon” ei toimi työympäristössä, jonka tavoite on motivoida muita.

Johtajuus on kuin puu. Muodollinen johtajuus on runko, oksat ja lehdet. Puun oksat ja lehdet kasvavat vain, kun puu voi kehittää terveet juuret. Itsensä johtaminen on juurien verkosto, mikä ruokkii ja vahvistaa muodollista johtajuutta.

Johtajuudessa on kyse ihmissuhdeasioista

Pähkinänkuoressa johtajuus on tärkeiden ja hyödyllisten tulosten saavuttamista ihmisten avulla. Johtajat, jotka kykenevät työskentelemään tasapainoisesti muiden ihmisten kanssa, pääsevät parhaimpiin tuloksiin. Ja kaikki alkaa itsestä ja omasta asenteesta.

Jos tiimi epäonnistuu, johtaja jakaa heidän kohtalonsa. Jos johtaja epäonnistuu, organisaation päämääriä ei saavuteta. Toisaalta kun johtaja onnistuu, organisaatio hyötyy siitä suoraan ja kun tiimi saavuttaa päämääränsä, myös johtaja saa siitä tunnustusta.

Useimmiten käytännöllisin ja kustannustehokkain tapa lisätä tuottavuutta on kyky kehittää ihmisiä. Parhaimmat johtajat näkevät alaistensa kehittämisen ensiarvoisen tärkeänä organisaation menestykselle.

Päätä, että voitat kaikki esteet

Johtamisen laatu vaikuttaa työn tuloksellisuuteen ja työelämän hyvinvointiin. Organisaatio voi kasvaa ja kehittyä vain jos johtaja kasvaa ja kehittyy johtajana ja ihmisenä.

Yksi suurimmista henkilökohtaisen kasvun kehittämisen hyödyistä on, että oppii tunnistamaan vastaantulevat mahdollisuudet paremmin ja tarttumaan niihin.

Tee rohkeuden asenteesta elämänfilosofian. Ole rohkea elämäsi kaikissa tilanteissa pienimmästäkin velvollisuudesta suurempaan haasteeseen. Tunne olevasi kaikki elämän pienten harmien yläpuolella ja suhtaudu hankaliin tilanteisiin luottavaisesti. Päätä, että selvität, kierrät tai voitat kaikki esteet.

Marica Lassus
LMI johtajuuskehittäjä

 

Meiltä saat tukea jos uskallat haluta: lue lisää Oman minän johtaminen® -ohjelmasta

 

Lisää samasta aiheesta