Kasvutoimisto Kidean onnellisuusjohtajana Ilona Jyrkinen pitää työyhteisön yhteishenkeä ja kulttuuria yllä, mikä on Kideassa se tärkein juttu. Ilona vastaa HR-toimista ja tehtävistä, jotka edistävät työntekijöiden hyvinvointia.

Ilona Jyrkinen lähti LMI:n Oman Minän Johtaminen® -valmennukseen johtajuuskehittäjä Raija Kallioisen kanssa hyvin tavoitteellisesti kehittämään sekä omaa toimintaansa että koko yrityksen muutosta.

Luotto omaan osaamiseen ja tekemiseen vahvistui

– Valmennus on monella tapaa tukenut oman ajattelutavan kehitystä ja omien vahvuuksien tunnistamista. Se oli silmiä avaava prosessi. Kun oma tahtotila on kunnossa, vain taivas on rajana. Luotto omaan osaamiseen ja tekemiseen kehittyi huomattavasti, kertoo Ilona Jyrkinen.

– Minulle työ on paljon enemmän kuin työtä. Se on omistautumista, intohimoa, merkityksellisyyttä ja ylpeyttä. Vaikka minulla on ollut aina motivaatio hyvin korkealla kaikessa mitä ryhdyn tekemään, valmennus antoi lisää työkaluja keskittymään oleelliseen. Ymmärsin, että vaikka rima on tosi korkealla, kaikkea ei tarvitse suorittaa 110 %. Täytyy keskittyä täysillä niihin asioihin, jotka ovat itselle oikeasti tärkeitä.

Tavoitteisiin pääseminen helpottui ja parani

– Olen pitänyt itseäni aina hyvin detail-tason ihmisenä, ja isojen kokonaisuuksien hallinta on tuottanut ajoittain haasteita. Valmennuksessa sain työkalut tavoitteiden asettamiseen ja niiden saavuttamiseen. Viimeisimpänä näistä useamman kuukauden mittainen työhyvinvointiprojektin vetäminen tiimille. Siitä tuli todella hyvää palautetta. Toisena merkittävänä saavutuksena projekti, jossa toimin veturina ja jonka myötä Vislasta tuli Kasvutoimisto Kidea, toteaa Ilona Jyrkinen.

– Oli Ilonan idea vaihtaa yrityksen nimeä ja brändiä. Hän innosti muut mukaan projektiin ja veti sen onnistuneesti maaliin. Mun roolina oli ihmetellä Ilonan ja muun porukan osaamista ja paloa. Kaiken lisäksi meille on jo nyt tullut uusia, isoja asiakkuuksia brändimuutoksen seurauksena”, Kasvutoimisto Kidean toimitusjohtaja Mikko Laukkanen kertoo.

Luottamuksellinen yhteistyö valmentajan kanssa auttoi kehittymään

– ​​Kun oma tahtotila on kunnossa ja haluaa omistautua jatkuvalle kehitykselle, valmennusprosessista saa kaiken mahdollisen hyödyn irti, Ilona summaa. Erityisen tärkeäksi koin tapaamiset johtajuuskehittäjäni Raijan kanssa. Kun yhteistyössä vallitsee luottamus, on vapaus käsitellä meneillään olevia asioita avoimesti. Tapaamisten jälkeen mulla oli aina tosi levollinen olo, että ’kyllä mä händlään tän kaiken’. Raija osasi esittää oikeita kysymyksiä ja kun yhdessä asioita pohdittiin, tein usein oivalluksia, että näinhän tämän kuuluukin mennä!

Kasvutoimisto Kidea Oy auttaa menestymisen arvoisia yrityksiä menestymään paremmin. Laajempana tavoitteena Kidealla on olla näkyvä edelläkävijä asiakkaan tarpeisiin perustuvan brändin luomisessa ja johtamiskulttuurin muutoksessa.

 

Kuva: Sara Vahteri / Kasvutoimisto Kidea Oy

Linkki Oman Minän Johtamisen valmennukseen
Linkki Raijan esittelyyn
Linkki asiakkaan nettisivulle www.kidea.fi