Vuoden Sparraaja

Raimo Juntunen on toiminut LMI-valmentajana vuodesta 2003 pääosin Pirkanmaalla ja sen lähimaakunnissa. Kollegat valitsivat Raimon vuoden sparraajaksi, koska hän on innostavalla ja rohkaisevalla tavallaan aina valmis kannustamaan ja auttamaan asiakkaitaan ja valmentajakavereitaan. Hänellä on pitkäaikaisia asiakassuhteita erityisesti teknologiayrityksissä ja asiantuntijaorganisaatioissa. Raimo kokee itse LMI-valmentajayhteisön tärkeäksi voimavaraksi ja sparrauskumppaniksi omassa työssään ja on kovin iloinen ammattiveljien ja -sisarten antamasta tunnustuksesta.

Häme / Päijät-Häme

Susanne Ehrnrooth
Susanne Ehrnrooth

”Kukaan ei ole seppä syntyessään.”

Koulutus: KTM ja sertifioitu LMI®valmentaja, PCC (Professional Certified Coach /International Coach Federation), Certified Business Coach

Työkokemus: Ennen LMI® -yritysvalmentajauraa olen toiminut erilaisissa myynti-, markkinointi- ja HR-tehtävissä sekä yrittäjänä vuodesta 2002. Minulla on myös kokemusta rekrytoinnista, outplacementista, valmennuksesta ja hallitustyöskentelystä hallituksen puheenjohtajana.

Keski-Suomi, Kymenlaakso

Hermanni Niskanen
Hermanni Niskanen

”Keep it simple - keskity olennaiseen.”

Koulutus: FM, sertifioitu LMI®valmentaja, Certified business coach (CBC), VYJ, laatupäällikkö.

Työkokemus: Toimitusjohtaja ja yrittäjä. Yli 30 vuoden kokemus esimies- ja johtotehtävistä elinkeinoelämässä, julkishallinnossa ja järjestöissä.

Pirkanmaa

Risto Jokela
Risto Jokela

”Attitude is everything: Myönteinen ajattelutapa ja vahva tahtotila yhdessä ovat mahtava voima.”

Koulutus: DI, sertifioitu LMI®valmentaja, PCC (Professional Certifed Coach / International Coach Federation), Certified Business Coach Master®, HHJ, useita johtamisen, liike-elämän ja yrittäjyyden koulutuksia.

Työkokemus: Yli 20 vuotta kansainvälisessä monialakonsernissa erilaisissa tehtävissä: suunnittelijasta asiantuntijaksi, päälliköksi ja johtajaksi. Ulkomailla työskentelyä erilaisissa rooleissa. 5 vuotta erittäin vaativissa tehtävissä liiketoimintajohtajana (Senior Vice President). Yrittäjä vuodesta 2008: maahantuontia, tukkumyyntiä, liikkeenjohdon valmennusta ja konsultointia.

Raimo Juntunen
Raimo Juntunen

”Työnilo tuo tuloksia – työssä ja kotona.”

Koulutus: DI, HHJ, Sertifioitu LMI®valmentaja, Liiketoiminnan Strateginen Johtaminen, LIFIM (pitkä), valtakunnallinen ja alueellinen maanpuolustuskurssi, yrittäjyyskurssi.

Työkokemus: Asiantuntija- ja tulosvastuullisia johdon tehtäviä teollisuudessa yli 10 vuotta sekä toimitusjohtajavastuussa 12 vuotta teknologiateollisuudessa. Yrittäjänä ja johtamisvalmentajana vuodesta 2003.

Pohjanmaa

Kaija Heittola
Kaija Heittola

"Ole itse se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä" -Mahatma Gandhi"

Koulutus: Yo-merkonomi, Certified Business Coach, sertifioitu LMI®valmentaja, ratkaisu- ja voimavarasuuntautunut työnohjaaja (SToRy), HHJ, johtamisen erikoisammattitutkinto JET, myynnin ammattitutkinto , NLP Master, VTS-tutkinto, Reiss motivaatiovalmentaja, tuotekehitystutkinto, juridiikan- sekä talous- ja henkilöstöhallinnon koulutuksia.

Työkokemus : Monipuolisia ja vastuullisia tehtäviä pankki-, vakuutus- ja liiketoiminnan eri osa-alueilla sekä Suomessa että ulkomailla. Vuodesta 2010 alkaen itsenäinen yrittäjä: valmennus, coaching, työnohjaus, organisaatioiden kehittämis- ja muutosprojektit.

Marica Lassus
Marica Lassus

”Merimies ei pyydä myötätuulta, hän opettelee purjehtimaan.”

Koulutus: Pohjalla kaupallinen koulutus, jonka lisäksi lukuisia viestintä-, kehitys- ja johtajuuskoulutuksia. IMD Lausanne Leadership Programme. NLP Master Practitioner. Sertifioitu LMI®valmentaja.

Työkokemus: Yli 25 vuoden monipuolinen työkokemus teollisuuden vaativista talous-, viestintä- ja markkinointi- sekä johtamistehtävistä Suomessa ja ulkomailla.

Susanne Liimatainen
Susanne Liimatainen

"Parhaimpia laskuvarjonpakkaajia ovat he, jotka itse hyppäävät."

Koulutus: Rakennusinsinööri, sertifioitu LMI®valmentaja, Professional Certified Coach PCC (ICF), Certified Business Coach Master, Kehitys-, johtajuus- ja työpaikkapsykologia sekä lukuisia alaan liittyviä kursseja.

Työkokemus: Yli 20 vuoden monipuolinen työkokemus vastuullisista johto- ja asiantuntijatehtävistä sekä kotimaassa että ulkomailla. Businesscoach vuodesta 2007.

Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Karjala

Otto Kuivalainen
Otto Kuivalainen

"Suuret tavoitteet ja unelmat toteutuvat tekemällä pieniä asioita määrätietoisesti."

Koulutus: Insinööri (AMK), sertifioitu LMI®valmentaja, lukuisia johtamisen ja myynnin koulutuksia

Työkokemus: Yli 15 vuoden kokemus asiantuntija-, esimies-, johtaja- ja myyntitehtävissä

Hannu Paasovaara
Hannu Paasovaara

”Tulokset aikaansaadaan ihmisten avulla, joten viimekädessä kaikki johtaminen on ihmisten johtamista”

Koulutus: FM (tietojenkäsittely), sertifioitu LMI®valmentaja, liikkeenjohdon kursseja (mm. Toimitusjohtajakurssi, PK-yrityksen kansainvälistymisohjelma, Global Software -USA, LIFIM Pitkä, HSE Executive Education/JOKO)

Työkokemus: 25 vuoden työkokemus IT-sektorilta, jossa noussut suunnittelijasta hallituksen puheenjohtajaksi. Kokemusta kansainvälisestä liikkeenjohdosta yli 15 vuoden ajalta. Lisäksi useiden EU-projektien kansainvälisen johtoryhmän jäsen, valtakunnallisen osaamiskeskustyöryhmän jäsen ja VTT Elektroniikan neuvottelukunnan puheenjohtaja.

Pääkaupunkiseutu

Marja Konkka
Marja Konkka

"Johtajaksi tuleminen on synonyymi omaksi itseksesi tulemisen kanssa. Se on näin yksinkertaista. Se on näin vaikeaa". -Warren Bennis

Koulutus: Filosofian lisensiaatti (biokemia), DipEMC (kansainvälinen markkinoinnin tutkinto). Sertifioitu LMI®valmentaja. Useita myynnin, markkinoinnin, esimiestyön ja muutosjohtamisen koulutuksia.

Työkokemus: B2B myynnin ja markkinoinnin esimiestehtävissä yli 20 vuotta.

Rainer Korko
Rainer Korko

”Tuulet ovat suotuisia niille, jotka tietävät, mihin ovat menossa.” Vasco da Gama

Koulutus: DI, sertifioitu LMI®valmentaja, useita kansainvälisiä sekä yritysten sisäisiä liikkeenjohdon kursseja (mm. Mangerial Grid / Boston, Rauma Business School, Radikaalit innovaatiot TKK).

Työkokemus: Lähes 30 vuoden kokemus kansainvälisestä liikkeenjohdosta pääasiassa prosessiteollisuuden laite- ja automaatiosektorilta.

Mertsi Lanki
Mertsi Lanki

"He left a trail of lights behind him so that the others could see their way" - Benjamin Franklin.

Koulutus: Sertifioitu LMI®valmentaja, MBA, ATK-merkonomi, turvatekniikan tutkinto, tietotekniikan työteknikko. Myynnin, markkinoinnin, asiakaspalvelun ja esiintymistaidon kursseja.

Työkokemus: Työskennellyt vuodesta 1984 eri organisaatioissa Suomessa ja ulkomailla: aloittanut projektisuunnittelijana, päätynyt pääjohtajan (general director) tehtäviin ja edelleen valmentajaksi. Toiminut myös itsenäisenä yrittäjänä useita vuosia sekä ollut osakkaana pk-yrityksessä.

Tuula Salo
Tuula Salo

”Johtaminen on asioiden johtamista ihmisten avulla ja valmentaminen on asiakkaan rohkeaa oivalluttamista, jotta me yhdessä saavutamme asiakkaan asettamat tavoitteet.”

Koulutus: Taloustieteiden maisteri, sertifioitu SHL-, WOPI- ja LMI® valmentaja, useita myynnin, markkinoinnin, johtamisen, taloushallinnon sekä laatu- ja prosessi(lean)johtamisen opintoja.

Työkokemus: Valmentanut vuodesta 2005 alkaen yksittäisiä avainhenkilöitä, tiimejä, myynti- ja johtoryhmiä sekä koko organisaation kattavia kehittämisprosesseja. Ennen valmennusuraan edennyt yli 20 vuoden aikana asiantuntijasta toimitusjohtajaksi teollisuudessa , vähittäis- ja tukkukaupassa, kustannustoiminnassa sekä tietoliikennetoimialalla. Kokemusta myös järjestötoiminnasta ja yrittäjyydestä.

Satakunta

Hanna Tuominen
Hanna Tuominen

Muutos on uuden alku.

Koulutus: KTM, sertifioitu LMI® valmentaja, ACC (Associate Certified Coach /International Coach Federation), Certified Business Coach®, HHJ, JOKO-johtamiskoulutus.

Työkokemus:Pitkä kokemus yritysten kehittämistehtävistä, myynnin, markkinoinnin ja toimitusjohtajan tehtävistä, hallitustyöskentelystä, järjestötoiminnasta, julkisesta sektorista ja yrittäjyydestä. Johtamisvalmentaja vuodesta 2013.

Savo

Pekko Häkli
Pekko Häkli

"Kehitä ja muuta asioita parempien tulosten saavuttamiseksi"

Koulutus: Master of Natural Resources, sertifioitu LMI®valmentaja, metsätalousinsinööri, pedagoginen pätevyys, osaamisen kehittämiskonsultin valmennusohjelma

Työkokemus: 15 vuoden kokemus projektisuunnittelun ja -päällikön tehtävissä, usean hankkeen ohjausryhmän jäsen ja puheenjohtaja, lehtori.

Matti Rytkönen
Matti Rytkönen

”Organisoidaan onnistuminen yhdessä - elämän arvoja unohtamatta!”

Koulutus: Varatuomari, sertifioitu LMI®valmentaja, MJD. Erilaisia johtamisen, liikkeenjohdon, asiakkuuksien hallinnan sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämisen kursseja.

Työkokemus: Yli 20 vuoden kokemus pankkialan erilaisista johto,- kehittämis-, koulutus- ja markkinointitehtävistä. Lisäksi johtamiskokemusta myös julkishallinnon palveluksessa.

Varsinais-Suomi

Heli Engblom
Heli Engblom

”Kun lähtee, on tiedettävä minne on menossa.”

Koulutus: DI, sertifioitu LMI®valmentaja, kasvatustieteen perusopinnot, lukuisia johtamiskoulutuksia työn ohessa. Liiketoiminnan ohjaamiseen liittyviä koulutuksia logistiikan, laatujohtamisen (mm. Six Sigma Champion) ja taloushallinnon aloilta.

Työkokemus: Yli 20 vuoden kokemus myynnin, oston, valmistuksen, tuotehallinnon ja logistiikan aloilta sekä paikallisessa että kansainvälisessä toimintaympäristössä. Mittava kokemus johtoryhmätyöskentelystä. Yrittäjä.

Pia Lehtola
Pia Lehtola

“Johtaja johtaa esimerkillään, olipa se sitten hänen aikomuksensa tai ei.”  - John Quincy Adams

Koulutus: KTM, Yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, Sertifioitu LMI®valmentaja, työlainsäädännön kursseja sekä franchising-koulutus

Työkokemus: Pitkä yrittäjä- ja esimieskokemus ravintola-, sote- ja henkilöstöpalvelualalta erilaisista tehtävistä mm. HR, palvelutuotanto, laatu ISO 9001, myynti BtoB/BtoC, johtoryhmä

Anja Saine
Anja Saine

”Kaikki on mahdollista – asenteesi ratkaisee.”

Koulutus: Yo-merkonomi, VTS, sertifioitu LMI® valmentaja. Lisäopiskeluna myynnin, asiakkuuksienhallinnan ja johtamisen koulutuksia.

Työkokemus: Toiminut kouluttajana ja valmentajana yli 14 vuotta. Pitkä kokemus vaativista myynnin tehtävistä, johdon valmentamisesta ja kehittämistyöstä.

Master Licensees

Susanne Ehrnrooth
Susanne Ehrnrooth

”Kukaan ei ole seppä syntyessään.”

Koulutus: KTM ja sertifioitu LMI®valmentaja, PCC (Professional Certified Coach /International Coach Federation), Certified Business Coach

Työkokemus: Ennen LMI® -yritysvalmentajauraa olen toiminut erilaisissa myynti-, markkinointi- ja HR-tehtävissä sekä yrittäjänä vuodesta 2002. Minulla on myös kokemusta rekrytoinnista, outplacementista, valmennuksesta ja hallitustyöskentelystä hallituksen puheenjohtajana.

Risto Jokela
Risto Jokela

”Attitude is everything: Myönteinen ajattelutapa ja vahva tahtotila yhdessä ovat mahtava voima.”

Koulutus: DI, sertifioitu LMI®valmentaja, PCC (Professional Certifed Coach / International Coach Federation), Certified Business Coach Master®, HHJ, useita johtamisen, liike-elämän ja yrittäjyyden koulutuksia.

Työkokemus: Yli 20 vuotta kansainvälisessä monialakonsernissa erilaisissa tehtävissä: suunnittelijasta asiantuntijaksi, päälliköksi ja johtajaksi. Ulkomailla työskentelyä erilaisissa rooleissa. 5 vuotta erittäin vaativissa tehtävissä liiketoimintajohtajana (Senior Vice President). Yrittäjä vuodesta 2008: maahantuontia, tukkumyyntiä, liikkeenjohdon valmennusta ja konsultointia.

Susanne Liimatainen
Susanne Liimatainen

"Parhaimpia laskuvarjonpakkaajia ovat he, jotka itse hyppäävät."

Koulutus: Rakennusinsinööri, sertifioitu LMI®valmentaja, Professional Certified Coach PCC (ICF), Certified Business Coach Master, Kehitys-, johtajuus- ja työpaikkapsykologia sekä lukuisia alaan liittyviä kursseja.

Työkokemus: Yli 20 vuoden monipuolinen työkokemus vastuullisista johto- ja asiantuntijatehtävistä sekä kotimaassa että ulkomailla. Businesscoach vuodesta 2007.