Kokenut toimitusjohtaja Jari Hakola löysi Tavoitteista Tuloksiin-valmennuksen tuella kaksi lisäpäivää työviikkoonsa ja tasapainon työ- ja vapaa-ajan välille.

Hakola Huonekalu Oy on 1963 perustettu, voimakkaasti kasvava ja kehittyvä perheyritys: www.hakola.fi. Sen juuret ovat pienessä Etelä-pohjalaisessa Jurvan pitäjässä, missä tuotteiden fyysinen valmistus yhä tapahtuu.  Yrityksen perustajan Eero Hakolan jalanjälkiä on jatkanut hänen poikansa Jari ja nyt uudistamista ja kehittämistä luotsaamaan on astunut jo kolmas sukupolvi kun tytär Annaleena Hämäläinen jatkaa yrityksen luovana johtajana.

Jari Hakola on omalla urallaan ja lapsuudestaan saakka nähnyt alan nousun, kukoistuksen ja halpatuonnin lamaannuttavan vaikutuksen. Kokemuksen tuoma realismi ja haasteet saivat Jarin varoittamaan tytärtään lähtemästä yrittäjän epävarmalle polulle. Nyt sekä isä että tytär ja koko tekijätiimi ovat täynnä intoa ja virtaa uusien tuulien nostaessa yritystä lentoon.

Uuden sukupolven tuomat muutosten tuulet tuotekehitykseen, markkinointiin ja yrityksen strategiseen kehittämiseen toivat kokeneen toimitusjohtajankin päiviin ja tehtäviin paljon uusia asioita ja lisää työtä. Yrityksen myynti ampaisi kasvuun, mutta alkoi tuntua siltä, että päivät eivät enää millään riitä, eikä aikaa muulle kuin työlle enää löydy. Jarin periaate ja koko yrityksen missio on kuitenkin aina ollut että elämän tärkeimmille asioille täytyy myös löytyä aikaa. Tässä tilanteessa Jari läksi LMI:n Tavoitteista Tuloksiin-valmennukseen Kaija Heittolan coachaamana.

Jari toivoi saavansa tukea aikatauluttamiseen, päätösten tekemiseen, organisointiin, delegointiin, ennakointiin, sekä suunnitelmallisuuden lisäämiseen. Valmennuksen loppuarvioinnissa Jari totesi saaneensa arjen konkreettisilla muutoksilla ja töiden delegoinnilla jopa  kaksi tehokasta työpäivää lisää viikkoon. Samaan aikaan yhä paremmiksi kehittyneiden johtajuustaitojen kautta myös yhdeksi tärkeäksi tavoitteeksi asetettu yhteen hiileen puhaltaminen ja joukkuehenki on yrityksessä entisestään vahvistunut.

Kaikki tämä mahdollistaa  ja luo kestävää perustaa yhä kunnianhimoisempien kasvutavoitteiden luomiselle myös tulevaisuuteen.

Oma tekeminen on muuttunut kiireisestä tulipalojen sammuttamisesta ja spontaanista tempoilusta rauhalliseen, suunnitelmalliseen ja aikataulutettuun tekemiseen. Aikaa jää nyt myös kaikkein tärkeimmille asioille; tiimin johtamiselle sekä perheelle ja vapaa-aikaan. Nyt voi rauhallisin mielin antaa panoksensa ja kokemuksensa uuden sukupolven tueksi perheyrityksen tarinan jatkajana.

Jari Hakola suosittelee valmennusta kiireisille toimitusjohtajille ja avainhenkilöille tuomaan rentoa tehokkuutta ja kiireetöntä aikaansaamista arkeen. Valmennus on erinomainen tuki myös jokaiselle, joka haluaa uudistaa nykyistä tapaansa toimia pysyäkseen mukana muuttuvan toimintaympäristön haasteissa.

Lue lisää samasta aiheesta  Kaijan  blogikirjoituksesta:  Aikaa elämän tärkeimmille asioille
Lue lisää LMI:n Tavoittesta tuloksiin -ohjelmasta »